Noord-Ierland behoudt perfecte score in groep Oranje

Noord-Ierland behoudt perfecte score in groep Oranje

8 juni 2019 – Noord-Ierland heeft zaterdagavond ternauwernood puntenverlies afgewend in de EK-kwalificatiegroep van het Nederlands elftal. De Noord-Ieren keken in en tegen Estland lang tegen een 1-0 achterstand aan, maar door twee late doelpunten eindigde de wedstrijd in Tallinn in 1-2. Rusland liet geen spaan heel van San Marino (9-0), terwijl Finland voor een verrassing zorgde door Bosnië-Herzegovina met 2-0 te verslaan.Estland - Noord-Ierland (1-2)
Noord-Ierland was met zes punten uit twee wedstrijden uitstekend begonnen aan de EK-kwalificatiecyclus. In Tallinn slaagden de Noord-Ieren erin om de voorsprong op Oranje en Duitsland verder uit te bouwen. Konstantin Vassiljev opende halverwege de eerste helft de score namens Estland, maar door late goals van Conor Washington en Josh Magennis eindigde het duel in 1-2. Noord-Ierland staat nu zes punten los van zowel Nederland als Duitsland.

Rusland - San Marino (9-0)
Zoals verwacht kwam Rusland geen enkel moment in de problemen tegen San Marino. Halverwege de wedstrijd prijkte al een 4-0 stand op het scorebord. Michele Cevoli, Artem Dzyuba, Fedor Kudryashov en Anton Miranchuk maakten voor rust de doelpunten. Via Dzyuba (drie keer) en Fedor Smolov (twee keer) werkten de Russen vervolgens aan het doelsaldo, met een 9-0 uitslag tot gevolg.

Finland - Bosnië-Herzegovina (2-0)
Het is te vroeg om te stellen dat Bosnië-Herzegovina in de problemen zit, maar na drie kwalificatiewedstrijden staat de ploeg van bondscoach Robert Prosinecki er niet goed voor. De Bosniërs gingen vrijdag in het Tampere met 2-0 onderuit tegen Finland, waardoor zij nu de vierde plaats in de kwalificatiegroep bezetten. Teemu Pukki, topscorer van de Championship, scoorde beide Finse doelpunte.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020