Southgate: "Alle kansen voor Oranje kwamen door onze fouten"

Southgate: "Alle kansen voor Oranje kwamen door onze fouten"

8 juni 2019 – Gareth Southgate wil niet al te zwaar tillen aan het verlies tegen Nederland in de halve finale van de Nations League. De bondscoach van Engeland weigert de nederlaag te vergelijken met de verliespartij tegen Kroatië in de halve finale van het WK van 2018."Dat was een totaal andere wedstrijd", blikt hij terug tegenover Sky Sports. "Tegen Nederland slaagden we er in fases niet in om door de druk heen te spelen. Daarna deden we het beter en kregen we kansen om de wedstrijd te winnen. Oranje had veel balbezit, maar creëerde daar geen kansen mee. Alle hun kansen kwamen door onze fouten, allemaal."

Omdat Engeland met 3-1 ten onder ging, wacht zondag de troostfinale tegen Zwitserland. "Er is teleurstelling, maar ook niet meer dan dat. We winnen als team en verliezen als team. Ik steun de spelers die fouten hebben gemaakt."

Marcus Rashford, die door blessureleed uitviel tegen Oranje, is er zondag niet bij. Ben Chilwell en Jordan Henderson zijn met lichte blessures twijfelgevallen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 oktober 2019

  2. vrijdag 18 oktober 2019