Spoorboekje: Oranje in Porto op jacht naar Nations League-titel

Spoorboekje: Oranje in Porto op jacht naar Nations League-titel

9 juni 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 9 juni.Specials

Poule C: neemt legende Marta dolend Brazilië bij de hand?
Van Jamaica mag in poule C als WK-debutant weinig worden verwacht, maar bij de overige drie landen zit er wel degelijk druk op. Italië is voor het eerst sinds twintig jaar weer terug op een WK, Brazilië verkeert in crisis maar heeft vedette Marta in de gelederen en Australië is de laatste jaren een vaste klant in de kwartfinale.

Wedstrijden

Zwitserland - Engeland (14.30 uur)
Voor Zwitserland en Engeland is de laatste wedstrijd van dit seizoen een vervelende. Beide landen bleken in hun halve finales niet sterk genoeg om respectievelijk Portugal en Nederland te verslaan. De ploegen verloren allebei met 3-1, al gebeurde dit bij Engeland pas na verlenging. Vanmiddag staat de eer op het spel, maar het is de vraag of de derde plaats in de Nations League leeft bij de spelers.

Portugal - Nederland (20.45 uur)
Wie wordt de eerste winnaar van de Nations League? Dat gaan Portugal en Nederland vanavond uitmaken. Oranje weet wat het is om het gastland te verslaan, aangezien dat vorig jaar in Portugal nog met 0-3 gebeurde. Een voordeel voor het thuisteam kan echter zijn dat het een dag extra rust heeft gehad in aanloop naar deze eindstrijd.

Brazilië - Honduras (21.00 uur)
Nog één keer oefenen en dan begint de Copa América voor Brazilië. In de vorige oefenwedstrijd raakten de Brazilianen sterspeler Neymar kwijt, waardoor Willian bij de selectie is gehaald. De blessure van Neymar vergroot de speelkansen van Ajacied David Neres, die tegen Qatar (2-0) als invaller binnen de lijnen kwam. Tegen Honduras hoopt hij langer dan een halfuur te spelen.

Voetbal op tv

14.30 uur: Zwitserland - Engeland, NPO 1, live verslag van de Nations League-troostfinale
20.00 uur: VS - Venezuela, FOX Sports 5, live verslag van de oefeninterland
20.45 uur: Portugal - Nederland, NPO 1, live verslag van de Nations League-finale
21.00 uur: Brazilië - Honduras, FOX Sports 4, live verslag van de oefeninterland
23.00 uur: Peru - Colombia, FOX Sports 4, live verslag van de oefeninterland

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 november 2019

  2. dinsdag 19 november 2019