Hazard schrijft open brief aan Chelsea en spreekt zijn dank uit

7 juni 2019, 23:59   Bijgewerkt: 8 juni 2019, 00:07

Eden Hazard heeft in een uitgebreide open brief afscheid genomen van Chelsea. De Belgische aanvaller, die zijn loopbaan vervolgt bij Real Madrid, spreekt zijn dank uit aan de supporters en alle collega's met wie hij heeft gewerkt. 

"Aan al mijn vrienden en familie bij Chelsea. Jullie weten nu dat ik naar Real Madrid ga. Het is geen geheim dat het van kinds af aan mijn droom was om voor die club uit te komen. Ik heb de laatste zes maanden mijn best gedaan om mezelf en het team niet te laten afleiden door de speculatie en media-aandacht", begint hij de brief. "De clubs hebben nu een overstemming bereikt. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik het volgende hoofdstuk moet nastreven, net zoals ieder van jullie moet doen als je de kans krijgt om je dromen na te jagen. Chelsea verlaten is de grootste en moeilijkste beslissing in mijn carrière geweest. Ik wil graag benadrukken dat ik altijd van Chelsea heb gehouden en er nooit over nagedacht heb om Chelsea voor een andere club dan Real Madrid te verlaten."

In 2012 streek Hazard neer in Londen. "Ik was pas 21 toen ik bij de club kwam, dus ik ben hier samen met jullie volwassen geworden. Jullie hebben me geholpen om de aanvoerder van het Belgische nationale team te worden. Er zijn moeilijke tijden geweest, voor zowel het team als geheel als voor mij persoonlijk, maar dat hoort bij het profvoetbal. Zelfs toen we niet goed speelden, probeerde ik mijn best te doen en dit is te danken aan jullie geweldige support. Als ik terugdenk aan mijn speciale momenten in het Chelsea-shirt, dan zijn zoveel momenten die voorbijkomen. We hebben geluk dat we veel meer wedstrijden hebben gewonnen dan verloren. Degenen die mij kennen, begrijpen dat het niet aan mij is om op te noemen wat ik heb gewonnen. Op een dag zal ik in staat zijn om met een biertje te praten en te lachen over mijn gemiste penalty die leidde tot mijn kopdoelpunt tegen Crystal Palace waardoor we de competitie wonnen, of mijn goals tegen Tottenham, Arsenal of Liverpool."

"Of het nu op tournee was in de VS, op een dinsdagavond in Sunderland, op een donderdag in Rusland, of iedere wedstrijd op Stamford Bridge, jullie hebben me altijd gesteund. Ik hoop dat jullie ervan hebben genoten zoals ik ervan heb genoten. Chelsea en vooral Chelsea-fans zullen altijd speciaal voor me zijn en volgend seizoen zal ik altijd als eerste kijken hoe jullie hebben gespeeld. Ik hoop dat we elkaar volgend seizoen en ieder seizoen dat volgt treffen in de Champions League", gaat hij verder. "Allerlaatst wil ik nog iedereen bij de club bedanken voor hun enorme inspanningen. Op de juiste momenten zal ik afscheid nemen van ex-collega's, maar voor nu wil ik meneer Abramovich en het bestuur danken voor het realiseren van niet één, maar twee dromen: allereerst omdat ik voor Chelsea heb mogen uitkomen nu omdat ik speler wordt van Real Madrid."

Lees ook: Chelsea zwaait Hazard uit: "Hij is altijd een modelprof geweest"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen