EK-kwalificatie: Servië krijgt pak slag, Spanje wint simpel

EK-kwalificatie: Servië krijgt pak slag, Spanje wint simpel

7 juni 2019 – De nieuwe EK-kwalificatiecyclus is nog maar net begonnen, maar Servië staat nu al onder hoogspanning. De Serviërs kregen vrijdagavond een flink pak slaag van Oekraïne (5-0) en staan na twee wedstrijden onderaan in Groep B. Spanje kende weinig moeite met Faeröer, terwijl Denemarken tegen Ierland (1-1) weer niet wist te winnen.Groep A
Bij AS Roma heeft hij een ongelukkig seizoen achter de rug, maar in het shirt van Tsjechië wist Patrick Schik vrijdagavond twee keer te scoren. Daardoor wonnen de Tsjechen met 2-1 van Bulgarije. De beladen wedstrijd tussen Montenegro en Kosovo eindigde in 1-1. Namens de Kosovaren was Milot Rashica (ex-Vitesse) trefzeker.

Groep B
Oekraïne legde Servië in Lviv flink op de pijnbank (5-0). Viktor Tsihankov (twee keer), Yevhen Konoplyanka (twee keer) en Roman Yaremchuk scoorden namens de Oekraïners. Na twee duels staat het land van Dusan Tadic nog maar op één punt en heeft het een achterstand van zes punten op Oekraïne, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Het derde sterke land in Groep B is Portugal, dat door de Nations League-finaleronde niet in actie kwam. Litouwen - Luxemburg eindigde vrijdagavond in 1-1.

Groep D
Denemarken heeft na twee wedstrijden nog altijd niet gewonnen in de EK-kwalificatiecyclus. De Denen leken het duel met Ierland tot een goed einde te brengen toen Pierre Højbjerg een kwartier voor tijd de 1-0 maakte. Shane Duffy gooide echter roet in het eten door vijf minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren. De andere wedstrijd in Groep D tussen Georgië en Gibraltar eindigde in 3-0.

Groep F
Drie wedstrijden, negen punten. Er hangt ook na het derde groepsduel geen vuiltje aan de lucht voor Spanje. Sergio Ramos, Jesus Navas, Teitur Gestsson (eigen doelpunt) en Jose Gaya bezorgden de Spanjaarden een 1-4 overwinning op Faeröer. In Groep F won ook Zweden - mede door een doelpunt van Alexander Isak - met 3-0 van Malta. Noorwegen kwam ondanks de eerste interlandgoal van Martin Ødegaard niet voorbij Roemenië (2-2).

Groep G
Oostenrijk weet na twee nederlagen weer wat het is om te winnen. De Oostenrijkers speelden niet groots, maar wonnen wel met 1-0 van Slovenië. De achterstand op Polen en Israël is nog wel respectievelijk vier en zes punten. Polen won met 0-1 van Noord-Macedonië en Israël versloeg Letland met 0-3.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020