Real Madrid tast diep in de buidel en haalt Hazard weg bij Chelsea

7 juni 2019, 22:09   Bijgewerkt: 7 juni 2019, 22:20

Wat al een tijdje in de lucht hing, is vrijdagavond bevestigd: Eden Hazard verlaat Chelsea en gaat aan de slag bij Real Madrid. De 28-jarige Belgische aanvaller maakt voor een bedrag dat naar verluidt kan oplopen tot 145 miljoen euro de overstap naar de Spaanse grootmacht. Als Hazard de medische keuring doorstaat, zet hij zijn handtekening onder een vijfjarig contract.

Na het winnen van de Europa League liet Hazard doorschemeren dat hij waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Chelsea had gespeeld. De Belg heeft nooit een geheim gemaakt van zijn voorliefde voor Real Madrid en de voorbije tijd liet hij zich een aantal keer ontvallen dat hij een beslissing over zijn toekomst had genomen. Na Éder Militão, Rodrygo en Luka Jovic is Hazard de vierde grote zomeraankoop van de Madrilenen.

De club uit de Spaanse hoofdstad is echter nog niet klaar op de transfermarkt. Na het mislukte seizoen wil De Koninklijke zijn selectie grondig renoveren en een aantal nieuwe Galácticos aan de selectie toevoegen. Christian Eriksen, die onlangs aangaf toe te zijn aan 'iets nieuws', lijkt één van de transferdoelwitten van Real Madrid te zijn, terwijl ook Paul Pogba - van wie Zinedine Zidane groot fan is - in verband wordt gebracht met een overgang naar de Spaanse club.

Hazard streek in de zomer van 2012 neer bij Chelsea, dat destijds veertig miljoen euro overmaakte aan Lille. In totaal droeg de Belg in 352 wedstrijden het shirt van de Engelse club en scoorde hij 110 doelpunten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen