Groningen dolblij met aanwinsten: "Azor heeft een enorme drive"

7 juni 2019, 19:40

FC Groningen is verheugd dat het op één dag twee aanwinsten heeft kunnen presenteren. De Groningers legden vrijdag zowel Azor Matusiwa en Ramon Pascal Lundqvist vast. Zij komen over van respectievelijk Ajax en NAC Breda.

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus past Matusiwa uitstekend bij FC Groningen. "Hij is een moderne middenvelder, dynamisch en veelzijdig. Azor heeft een enorme drive en beschikt over duelkracht en een winnaarsmentaliteit. Hij heeft een goede opleiding gehad bij Ajax en het afgelopen halve jaar in Doetinchem laten zien ook te kunnen strijden in de Eredivisie. Azor kan daarnaast vooral goed voetballen en we zijn dan ook blij dat hij ervoor heeft gekozen zijn carrière te vervolgen bij FC Groningen."

Lundqvist is wat aanvallender ingesteld dan Matusiwa. "Hij is een middenvelder die creatief en technisch zeer begaafd is en daarmee voetballend vermogen kan toevoegen aan ons middenveld", zegt Fledderus over de Zweed. "Ramon heeft een groot gedeelte van de jeugdopleiding van PSV doorlopen en is dan ook al een aantal jaren in Nederland. Hij is dus bekend met het voetbal, de taal en de cultuur in ons land. Ramon heeft zich bij Jong PSV laten zien als een talentvolle speler en heeft het afgelopen half jaar bij NAC leren knokken en laten zien ook onder die omstandigheden belangrijk te kunnen zijn op Eredivisie-niveau. Ramon is nog relatief jong en kan zich in onze ogen de komende jaren uitstekend verder ontwikkelen bij FC Groningen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen