Snoei licht toe: "De Graafschap zie ik als geweldige uitdaging"

Snoei licht toe: "De Graafschap zie ik als geweldige uitdaging"

7 juni 2019 – Mike Snoei heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor twee jaar verbindt aan De Graafschap. In de Achterhoek gaat de 55-jarige aan de slag in de streek waar hij al twintig jaar woont. "Mijn binding met de regio is groot en De Graafschap zie ik als een geweldige uitdaging."De ervaren trainer komt over van Telstar, dat met pijn in het hart afscheid van hem neemt. "Deze club heeft een fantastische uitstraling en achterban. Het is jammer dat de club het net niet heeft gered in de Eredivisie, maar ik ben ervan overtuigd dat we komend seizoen bovenin de Eerste Divisie kunnen spelen met een type voetbal dat bij mij en de Achterhoek past", aldus de nieuwe trainer van de Superboeren.

"Voor mij is De Graafschap een combinatie van mouwen opstropen en aantrekkelijk technisch voetbal", vervolgt Snoei. "Spelers als Erik Redeker en René Bot, maar ook Eric Viscaal en Lasse Schöne. Die mix is uniek en moeten we als De Graafschap gaan uitstralen. Met oog voor spelers uit de eigen regio en nadruk op de eigen jeugd. Ik kijk er naar uit om te beginnen en met alles en iedereen in en om de club aan de slag te gaan. Samen zullen we het moeten gaan doen."

Met Snoei heeft De Graafschap de opvolger binnen van Henk de Jong, die ervoor koos om terug te keren bij SC Cambuur. "We hebben verschillende opties uitvoerig bekeken en namen de tijd", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Qua type voetbal dat we nastreven zijn we van mening dat Mike Snoei dat perfect kan uitdragen en overbrengen op de groep. De keuze voor hem is breed gedragen binnen de club en we kijken met hem als trainer uit naar het nieuwe seizoen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020