Roda JC heeft garanties van nieuwe eigenaar: "Altijd zuiver"

Roda JC heeft garanties van nieuwe eigenaar: "Altijd zuiver"

7 juni 2019 – Ook al komen er verontrustende berichten uit Spanje, Roda JC-directeur Harm van Veldhoven vertrouwt op de nieuwe clubeigenaar Mauricio Garcia de la Vega. De Mexicaanse investeerder was eerder betrokken bij Real Murcia, maar is nu in een juridische verwikkeld."Dat hebben we goed besproken", verzekert Van Veldhoven tegenover FOX Sports. "Er zijn daar ontwikkelingen geweest waar Mauricio zijn eigen verhaal en problemen heeft. Die zijn er nog, maar het is eerder in zijn nadeel dan voordeel. Dit hebben we goed besproken met elkaar. Voor ons is het altijd zuiver geweest."

Roda heeft in de overeenkomst garanties staan om niet voor verrassingen te komen. "Die hoef ik niet verder toe te lichten. Roda zal in ieder geval afdekt zijn. Voor ons heel belangrijk. In het verleden is (met Aleksei Korotaev, red.) is dat niet gebeurd en moest de club op de blaren zitten."

Voordat Garcia de La Vega officieel eigenaar is van Roda, moet de licentiecommissie van de KNVB groen licht geven. Van Veldhoven maakt zich daar geen zorgen over. "Met alle middelen die we hebben, hebben we alles nagetrokken. Dat zal hopelijk ook blijken in de komende weken, maanden. De kosten die we de komende tijd maken, zijn goed afgedekt. Ik heb er vertrouwen in, er is open kaart gespeeld. Ik heb er een goed gevoel bij dat dit tot een goed einde komt."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 24 november 2020

  2. maandag 23 november 2020

  3. zondag 22 november 2020