Transferweekje: Paris Saint-Germain gaat ver voor De Ligt

8 juni 2019, 12:07

Nu de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds harder draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Grijpt Barça naast De Ligt?

Frenkie de Jong gaat graag samen met Matthijs de Ligt naar FC Barcelona, maar of die wens in vervulling gaat? Paris Saint-Germain doet er in ieder geval alles aan om de Ajax-captain naar de Franse hoofdstad te halen. De Telegraaf meldde eind vorige maand al een two-horse-race tussen de beide grootmachten. Als we ESPN mogen geloven heeft PSG inmiddels een voorsprong te pakken en hebben de Parijzenaars zelfs de beste papieren. Leonardo wordt weer technisch directeur van Paris Saint-Germain en hij onderhoudt een goede band met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van De Ligt. Volgens het Catalaanse [a,https://www.sport-english.com/en/news/barca/psg-offer-de-ligt-15m-per-season-contract-double-barcas-offer-7493711,_blank,SPORT] kan de Ajacied in Frankijk veel meer verdienen. Onder de Eifeltoren ligt een vijfjarig contract klaar, met een jaarsalaris van 15 miljoen euro. Het aanbod van Barça zou 5 tot 7 miljoen lager zijn. Ook is PSG bereid een transfersom van negentig miljoen euro te betalen aan Ajax, terwijl Barcelona niet verder wil gaan dan 75 miljoen euro.

Dost moet weg, voldoende belangstelling

Bas Dost gaat vermoedelijk een transfer maken. Het Algemeen Dagblad meldde dat Sporting Portugal in het kader van bezuinigingen af wil van de spits. Over zijn toekomst hoeft de dertigjarige Dost niet in te zitten. Er is belangstelling vanuit Engeland en Duitsland, maar ook het grote geld in China lonkt. Volgens A Bola informeerde Schalke 04 al naar de vraagprijs, waarover onduidelijkheid bestaat. Het [a,https://www.ad.nl/transfer-talk/bas-dost-staat-voor-vertrek-bij-sporting~a1d1699c/,_blank,AD] houdt het op tien à vijftien miljoen, de Portugese sportkrant heeft het over twintig miljoen euro. Daarnaast meldde zich een Chinese club die Dost wilde huren. Dat is sowieso onbespreekbaar. De Nederlander moet verkocht worden.

Ouwejan kan naar buitenland

Arsenal shopt wederom bij Sampdoria

Vorig jaar haalde Arsenal middenvelder Lucas Torreira al weg bij Sampdoria en de Engelse club is van plan om wederom te gaan shoppen bij de Serie A-middenmoter. De geluiden dat Joachim Andersen en Dennis Praet op het punt staan in Londen te tekenen, worden steeds hardnekkiger. Andersen speelde tussen 2014 en 2017 voor FC Twente, dat hem vervolgens verkocht aan Sampdoria. Daar heeft de Deen zich stormachtig ontwikkeld. Praet is een aanvallende middenvelder uit België die sinds 2016 voor Sampdoria speelt. Arsenal begon met een bod van 45 miljoen euro op het duo, maar heeft inmiddels al 48 miljoen op tafel gelegd. Sampdoria heeft een prijs van vijftig miljoen in het hoofd, waardoor een overeenkomst niet ver weg meer is. Arsenal wil de selectie op cruciale posities versterken om weer tot de topvier te kunnen behoren.

Pavon heeft over interesse niet te klagen

Het moet gek lopen, wil Cristian Pavon deze zomer geen transfer maken. De Argentijnse spelmaker van Boca Juniors werd onlangs in verband gebracht met Ajax, dat in de 23-jarige Argentijn een waardevolle speler voor het aanvalsspel ziet. De Amsterdammers zijn absoluut niet de enigen die belangstelling hebben in de international, aangezien ook Arsenal en Watford al met hem in verband werden gebracht. Toch is een Amerikaanse club het dichtst bij zijn handtekening. MLS-club Los Angeles Lakers heeft een bod van 10,5 miljoen euro uitgebracht op de Argentijn, die vorig jaar bij de WK-selectie zat. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen