Oranje-dagboek #1: studiebol V/d Donk, Oranje massaal gesteund

Oranje-dagboek #1: studiebol V/d Donk, Oranje massaal gesteund

7 juni 2019 – Het WK in Frankrijk is eindelijk begonnen. Terwijl in Parijs de openingswedstrijd tussen het gastland en Zuid-Korea (4-0) plaatsvond, bereidde Oranje zich rustig voor op de eerste groepswedstrijd. Kika van Es keerde terug op het trainingsveld, Dominique Bloodworth sloeg de training juist over en Daniëlle van de Donk deelde haar bijzondere plannen voor de rustdag. Een overzicht van dag 1 van de Oranje Leeuwinnen.Van de Donk aan de studie
De Oranje Leeuwinnen hebben morgen een vrije dag, maar Daniëlle van de Donk gaat het in tegenstelling tot haar teamgenoten niet echt rustig aan doen. De middenveldster van Arsenal is van plan om te werken aan… haar scriptie! "Ik heb de laatste tijd niet veel aan mijn studie kunnen doen, maar dit wil ik wel af hebben voordat we voor het echie gaan voetballen", vertelt de studiebol aan het Algemeen Dagblad. De 27-jarige Van de Donk studeert sportmanagement en -marketing aan de Johan Cruyff Academie.

Oranje-invasie in Frankrijk
De Oranje Leeuwinnen zullen in Frankrijk massaal gesteund worden. De KNVB heeft voor de drie groepswedstrijden liefst 25.000 kaarten verkocht. Meer dan de helft van de verkochte tickets zijn voor het tweede groepsduel met Kameroen. Die wedstrijd wordt gespeeld in Valenciennes, een stad in Noord-Frankrijk. Daarnaast zullen ongetwijfeld nog veel Oranje-fans op een andere manier kaarten regelen voor de groepswedstrijden. Kortom: een Oranje-invasie is aanstaande in Frankrijk.

Bloodworth skipt training
Terwijl Kika van Es haar terugkeer maakte op het trainingsveld, sloeg Dominique Bloodworth vandaag de groepstraining over. De 24-jarige verdedigster - beoogd basisspeelster bij de Leeuwinnen - kampte met lichte klachten. "Het is wat stijf. Niet zorgwekkend, maar ik wil geen risico nemen", zei ze tegen NU.nl. Bloodworth gaat ervan uit dat ze gewoon in actie kan komen als Oranje het dinsdag in de eerste groepswedstrijd opneemt tegen Nieuw-Zeeland.

VS ook op basis van data favoriet, Oranje strandt in kwartfinale
Dat de Verenigde Staten de te kloppen ploeg is, blijkt ook uit de analyse van databedrijf SciSports. De kans 18,7 procent dat de wereldtitel voor de vierde keer naar The Stars and Stripes gaat. Een simulatie op basis van diverse data voert de Amerikanen in de knock-outfase langs Spanje, Frankrijk, Engeland en tot slot Duitsland. In dat scenario eindigen onze Oranjevrouwen in de poule als tweede, achter Canada. Na winst in de achtste finale tegen Zweden is de kwartfinale tegen Duitsland het eindstation voor de Leeuwinnen. Wij houden ons liever vast aan de 4,5 procent kans op de eindzege die SciSports ons geeft.

Uitslagen
Frankrijk - Zuid-Korea 4-0

Oranje op socials

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 juni 2019

  2. maandag 24 juni 2019