Agnelli verdedigt Europese renovatie met Ajax als voorbeeld

7 juni 2019, 09:35

Een nieuwe opzet van de Champions League zorgt juist voor een eerlijkere financiële verdeling. Dat stelt Andrea Agnelli, voorzitter van de European Club Association (ECA). De ECA pleit vanaf 2024 voor drie Europese competities met promotie- en degradatieregeling. Echter zorgen deze plannen voor veel weerstand. Agnelli verdedigt zich en neemt Ajax als voorbeeld

"Het gaat erom dat we stabiliteit creëren", citeert Voetbal International Agnelli. In het nieuwe systeem kunnen de veertig (van de 96) hoogste genoteerde clubs hun plek voor het nieuwe seizoen al veiligstellen. "We mikken daarbij niet puur en alleen op de clubs die uitkomen in de hoogste divisie, de Champions League. Het gaat al om de clubs die in de kwartfinale spelen op het tweede niveau, wat nu de Europa League is. En van daaruit helemaal naar boven."

Agnelli, ook voorzitter van Juventus, ziet voordelen voor de middenmoot. "Het gaat om de ploegen vanaf plaats 16 tot en met plaats 40 of 50 op de coëfficiëntenranglijst. Dat zijn de clubs die de grootste risico's lopen. Zij kunnen minder groei doormaken in een Europese competitie, simpelweg vanwege de beperkte toegang die ze hebben."

De Italiaan neemt daarbij Ajax als voorbeeld. "Ajax bereikte dit seizoen de halve finales in de Champions League en pakte in eigen land de dubbel. Maar zij staan straks slechts in de voorronde van de Champions League. Hoe moet een club als Ajax dan groeien?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen