Van Dijk trots op Oranje: "Het is verdiend dat wij doorgaan"

6 juni 2019, 23:42

Ondanks een 1-0 achterstand heeft Nederland donderdagavond in de halve finale afgerekend met Engeland. Na verlenging won het Nederlands elftal met 3-1 en staat het in de finale van de Nations League . Aanvoerder Virgil van Dijk spreekt van een verdiende zege.

Direct na de zege verscheen de captain voor de camera van de NOS. "We hebben bij vlagen goed gevoetbald", zei de verdediger. "We speelden geduldig en creëerden enkele goede kansen. Wij hadden ook de eerste kunnen scoren. Aanvallend creëerden we aardig wat, maar verdedigend stonden we ook het mannetje. Het stond compact en we werkten hard voor elkaar. We hebben laten zien dat we heel goed kunnen zijn en gaan verdiend door."

Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd leek het toch nog mis te gaan, toen Jesse Lingard de 2-1 maakte. Hij deed dat echter vanuit buitenspelpositie. "Buitenspel is buitenspel", reageert Van Dijk. "Het is mooi dat het nu wordt gecheckt. We hadden het eerder kunnen afmaken, maar we spelen wel tegen Engeland. Het geloof bleef aanwezig bij ons. We hadden wel een beetje geluk met de goals die vallen, maar gaan verdiend door. We willen als groep eerste prijs pakken. Iedereen kan zijn mening hebben over de Nations League, maar er is wel een beker te winnen. We kunnen zondag aan de bak."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen