Gisteren gemist: Oranje naar finale, Manchester City naar CAS

Gisteren gemist: Oranje naar finale, Manchester City naar CAS

7 juni 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 6 juni.Oranje naar finale Nations League na sensationele comeback
Het Nederlands elftal heeft zich na een zinderende wedstrijd geplaatst voor de finale van de Nations League. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman zegevierde in Guimarães na verlenging met 3-1 tegen Engeland. De nummer vier van het voorbije WK was via een strafschop van Marcus Rashford op voorsprong gekomen, maar een kopbal van Matthijs de Ligt leverde een verlenging op. Hierin trok Oranje in een uiterste vermakelijke krachtmeting aan het langste eind door een eigen doelpunt van Kyle Walker en een intikker van Quincy Promes. In de finale van de wacht zondagavond Portugal.

Koeman content na 'slijtageslag': "Vond ons beter en frisser"
Nederland en Engeland trokken elkaar donderdagavond het diepe water in, waarin Oranje niet iets sterker bleek (3-1). Ronald Koeman is trots op zijn ploeg en vond dat Nederland na verlenging de verdiende winnaar was in de halve finale.

Geen Nations League-finale voor geblesseerde Pepe
Portugal plaatste zich woensdag voor de Nations League-finale, maar kan daarin geen beroep doen op Pepe. De verdediger van FC Porto liep tegen Zwitserland een schouderblessure op en moet maanden herstellen én de finale tegen Nederland laten schieten.

Manchester City stapt naar CAS vanwege onderzoek UEFA
Premier League-kampioen Manchester City heeft geen goed woord over voor de werkwijze van de UEFA. In mei werd bekend dat de UEFA een onderzoek heeft ingesteld naar de financiële situatie van de Engelse club, maar daarover is City niet te spreken. De club stapt naar het internationale sporttribunaal CAS.

Mechelen komt in actie en gaat in beroep tegen degradatie
Het laatste woord is nog niet gezegd in de degradatiesoap rond KV Mechelen. De Belgische club gaat niet akkoord met de uitspraak van de geschillencommissie, dat besloot dat Mechelen moest degraderen uit de hoogste afdeling.


Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 november 2019

  2. maandag 18 november 2019