Benteke wil zich terug knokken: "China geen optie geweest"

6 juni 2019, 20:31

Hij was WK-ganger in 2018, maar Christian Benteke raakte vervolgens compleet uit beeld bij de nationale ploeg van België. De aanvaller beleefde een slecht seizoen bij Crystal Palace, maar is van plan zich terug te knokken.

De 28-jarige spits scoorde slechts één keer in de Premier League, terwijl hij het seizoen daarvoor ook teleurstelde met slechts drie goals. Opmerkelijk, aangezien hij het voetbaljaar daarvoor nog vijftien keer scoorde. "Het klopt dat de voorbije twee seizoenen niet zo goed waren", zegt Benteke, die last had van een knieblessure. "De club is in die periode altijd correct met mij geweest. Ik wil ze volgend seizoen terugbetalen. Ik heb nog een jaar contract bij Palace en wil gewoon blijven. Het was altijd een droom in de Premier League te spelen en die droom wil ik zolang mogelijk vasthouden."

De aanvaller kwam na het WK geen minuut meer in actie voor België. De oud-speler van Liverpool werd meermaals in verband gebracht met een overstap naar China, maar daar heeft hij geen trek in. "China is tot nu toe nooit een optie geweest. Ik wil mij komend seizoen tonen in de Premier League om zo zeker te zijn van een selectie voor het EK in 2020", aldus de spits bij Sporza.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen