Mechelen komt in actie en gaat in beroep tegen degradatie

Mechelen komt in actie en gaat in beroep tegen degradatie

6 juni 2019 – Het laatste woord is nog niet gezegd in de degradatiesoap rond KV Mechelen. De Belgische club gaat niet akkoord met de uitspraak van de geschillencommissie, dat besloot dat Mechelen moest degraderen uit de hoogste afdeling.

Donderdag is bekendgemaakt dat Mechelen naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) is gestapt. Mechelen behaalde afgelopen seizoen promotie naar het hoogste niveau, maar de geschillencommissie van de voetbalbond stak daar een stokje voor. Mechelen won ook de beker en plaatste zich daarmee voor Europees voetbal, maar ook dat gaat niet door.

Mechelen laat het er niet bij zitten en vecht dat besluit aan. 'We zijn onschuldig', meldde de club afgelopen weekend al in een statement. 'Na een eerste lezing merken we dat de commissie gewoonweg niet ingaat op onze argumenten en vragen voor bijkomend onderzoek.'

Ruim een jaar geleden hield een fraudezaak (Operatie Propere Handen) het Belgisch voetbal in zijn greep. Vier bestuurders van Mechelen werden veroordeeld voor competitievervalsing.

gerelateerd