Van der Vaart ziet groei bij Engeland: "Vroeger vaak los zand"

6 juni 2019, 17:15

Net als het Nederlands elftal zit ook de Engelse ploeg in de lift. Met bondscoach Gareth Southgate werd op het WK de halve finale gehaald en Rafael van der Vaart denkt dat er mogelijk nog meer in het vat zit. Hij beseft dat Engeland een pittige opponent is voor Oranje in de halve finale van de Nations League.

"Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren", zegt Van der Vaart tegen de NOS. Hij heeft al een vermoeden van de tactische plannen. "Nederland zal met Depay en Babel graag vanuit de omschakeling willen spelen. Met Frenkie de Jong kun je ook op balbezit spelen." Van der Vaart is met name op zijn hoede voor Raheem Sterling. "Die was dit jaar zo goed bij Manchester City. Zo'n kleine, snelle rat die overal tussendoor glipt. Daar gaat Nederland nog wel de handen aan vol hebben."

Voorheen waren de verwachtingen rondom Engeland altijd hooggespannen, maar vielen de resultaten vaak tegen. Dat is tegenwoordig anders, weet Van der Vaart. "Ze zijn wel flink verbeterd ten opzichte van het WK. Individueel hebben ze altijd kwaliteit gehad, maar Southgate heeft er ook een echt team van gemaakt. Vroeger was het vaak los zand, nu lijkt het erop dat de spelers elkaar echt leuk vinden. Een beetje zoals bij Nederland."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen