Twente heeft beet en trekt Albanese middenvelder aan

6 juni 2019, 16:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daags nadat Paul Verhaegh werd aangetrokken, heeft FC Twente wederom een nieuwe speler vastgelegd. Het gaat om Lindon Selahi, die transfervrij overkomt van Standard Luik. De twintigjarige middenvelder uit Albanië heeft voor twee jaar getekend, met de optie op een extra seizoen.

De middenvelder is geboren in België, maar beschikt ook over de Albanese nationaliteit. Hij is speler van Albanië onder 21. Ted van Leeuwen verwacht veel van de spelmaker. "Terwijl we een andere speler volgden, kruiste opeens Lindon Selahi ons pad. Een technisch zeer vaardige verdedigende middenvelder van 20 jaar, met een sterke drive. Het leek ons een speler voor de toekomst. Hij moet nog wat stappen maken, maar heeft alles in zich een groeibriljant te worden. Voor zulke talentrijke jongens is het belangrijk spelers als Brama en Verhaegh in de kleedkamer te hebben", denkt de beleidsbepaler.

Selahi doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht en speelde ook bij Standard Luik, waar zijn contract afliep. Hij maakt dus transfervrij de overstap naar Enschede. "Lindon was een beetje tussen wal en schip geraakt in Luik. Dat spelers uit deze categorie in Nederland soms goed kunnen gedijen, hebben Dries Mertens en Nacer Chadli wel aangetoond. Dat zijn echter aanvallers, Lindon is een middenvelder. Een goed opgeleide, natuurlijk getalenteerde en intelligente speler die het spel goed leest en een zuivere pass in de benen heeft. We zien in hem toekomstig kapitaal voor FC Twente", aldus Van Leeuwen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen