Eredivisie-coaches deel II: "VS toch weer grote favoriet op WK"

Eredivisie-coaches deel II: "VS toch weer grote favoriet op WK"

6 juni 2019 – De Oranje Leeuwinnen staan op het WK Voetbal in Frankrijk voor de missie om het gewonnen Europees Kampioenschap een goed vervolg te geven. Wat mogen we verwachten van Nederland en welke gevolgen heeft het kampioenschap voor de Eredivisie Vrouwen? FCUpdate.nl maakte een rondgang over de velden en sprak alle Eredivisie-coaches over het toernooi. Deel II: wie zijn de grote favorieten voor de eindzege?Jurgen Sjefzsick, trainer van Achilles '29:
"Ik verwacht zoals altijd veel van Amerika, dat is toch wel een van de favorieten. Ook Frankrijk kan gesteund door het eigen publiek de grote verwachtingen die er altijd rondom de ploeg zijn wellicht een keer waarmaken. Ook Duitsland kan zomaar eens een gevaarlijke ploeg zijn: ze hoeven niet top te spelen, maar hebben wel de ingrediënten om een heel goed resultaat te halen."


Arend Regeer, trainer van ADO Den Haag:
"De Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Japan en Spanje zie ik als de meest serieuze kanshebbers op de WK-titel. Noorwegen en Zweden zijn voor mij gevaarlijke outsiders."

Benno Nihom, scheidend trainer van Ajax:
"Ik ga er vanuit dat Nederland minimaal de kwartfinale haalt. Ik denk dat Amerika een van de favorieten is. Andere landen waar ik veel van verwacht, zijn Frankrijk, Brazilië, Duitsland en Noorwegen. En dat Spanje goed is, hebben we recentelijk wel op de Algarve Cup kunnen zien. Verder verwacht ik in de groepsfase wel een aantal grote uitslagen, omdat in dat stadium de verschillen tussen de teams nog heel groot zijn."

Corina Dekker, trainer van VV Alkmaar:
"Ik denk dat Duitsland en Amerika altijd kanshebbers zijn voor de titel en ik verwacht dat Engeland het goed zal doen. Daar zie je dat er flink geïnvesteerd is in de eigen competitie en dat daar profijt uit gehaald kan worden door het nationale team. Grote clubs als Manchester United binden zich nu aan het vrouwenvoetbal en willen ook flink investeren om er een goed platform uit te krijgen."

Richard Mank, trainer van Excelsior/Barendrecht:
"De Verenigde Staten is toch weer de grote favoriet. Dat is ook logisch als je kijkt hoeveel meiden daar in de breedte voetballen. Duitsland is ook altijd gevaarlijk, of ze nou goed of slecht spelen. Van Frankrijk wordt al jarenlang meer verwacht dat men het laat zien. Die ploegen gaan het samen met Nederland uiteindelijk uitmaken, al kun je ook altijd een verrassing hebben. Daar zie ik Australië of Brazilië wel in aanmerking voor komen."

Roeland ten Berge, trainer van SC Heerenveen:
"Brazilië, de Verenigde Staten en Duitsland zijn natuurlijk al jarenlang toplanden binnen het vrouwenvoetbal. Maar ik verwacht dat de VS als de grootste kanshebber wordt gezien. Outsider is voor mij Japan en misschien ook Frankrijk."

Wim van der Wal, trainer van PEC Zwolle:
"Voor mij zijn de landen van het trio Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk de grootste kanshebbers, maar ik zie Nederland als goede kandidaat om hen te verslaan."

Sander Luiten, trainer van PSV:
"De top in het vrouwenvoetbal wereldwijd wordt per groot toernooi breder. Dit geeft aan hoe het vrouwenvoetbal ontwikkeld is in de afgelopen jaren en nog steeds aan het groeien is en potentie heeft. Er zijn veel kanshebbers op de titel het komende WK in Frankrijk. Ik zie het thuisland hoge ogen gooien, maar ook Duitsland, USA, Japan en Nederland kunnen dit toernooi winnen. Spanje vind ik een outsider, hebben een offensieve speelwijze, technisch verzorgd, de laatste jaren waren zij echt goed met de jeugdteams op grote toernooien. Dat moet een keer bij de A-ploeg tot succes gaan leiden."

Tommy Stroot, trainer van kampioen FC Twente:
"Frankrijk, de Verenigde Staten en Duitsland hebben ook gewoon de best voetballende ploegen, normaliter komt die kwaliteit wel naar boven. Engeland en Nederland zijn kleine outsiders en ook Japan mogen we niet helemaal vergeten. Die landen zien we niet zo vaak, maar hebben een hele andere manier voetballen. Hetzelfde geldt voor Zuid-Korea, die hebben heel goed positiespel en is het moeilijk om tegen te spelen. Sowieso is het interessant om de trends in het vrouwenvoetbal te zien, komende zomer."

Door: Nathan Sprey

Speel mee aan het WK-spel van de vrouwen en win mooie prijzen!

Lees ook:
Eredivisie-coaches deel I: Nederland outsider, maar zeker geen favoriet

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019