Redknapp: "De Jong een van de beste middenvelders ter wereld"

Redknapp: "De Jong een van de beste middenvelders ter wereld"

6 juni 2019 – Dat het Nederlandse voetbal in de lift zit, is ook Jamie Redknapp niet ontgaan. De voormalig speler van onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur is vol lof Oranje. Met name Frenkie de Jong heeft veel indruk gemaakt op de Engelsman.In gesprek met de NOS zegt de analist van Sky Sports een groot bewonderaar te zijn van het Nederlandse voetbal. "Jullie hebben met Virgil van Dijk de beste centrale verdediger van de wereld en met Matthijs de Ligt iemand die in de toekomst op hetzelfde niveau kan komen. Hij is weergaloos", aldus Redknapp, die ook Memphis Depay complimenteert. "De mensen in Engeland liepen niet warm voor hem in zijn tijd bij Manchester United, maar hij heeft zich in Frankrijk hersteld. Daar verdient hij de credits voor."

De Oranje-international voor wie Redknapp de meeste bewondering heeft, is De Jong. "Hij speelt met zoveel autoriteit, zelfverzekerdheid, elegantie. Er zijn niet veel spelers die dat hebben. De Jong is absoluut een van de beste middenvelders ter wereld", vervolgt de oud-prof, die zijn zoon heeft aangestoken met het 'De Jong-virus'. "Die is tien jaar oud en zit op voetbal. Samen kijken we vaak naar beelden van De Jong op YouTube."

Donderdagavond staat in het Portugese Guimarães het Nations League-duel tussen Oranje en Engeland op het menu. Redknapp denkt te weten hoe de Engelsen het spel van het team van bondscoach Ronald Koeman kunnen ontregelen. "Het belangrijkste is dat we De Jong afstoppen. Als hij het spel gaat dicteren, daar de tijd voor krijgt, komen wij in de problemen. Wij controleren het middenveld niet altijd goed, wij hebben niet iemand als hij. Ik kijk er echt naar uit om hem te zien spelen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 16 juni 2019

  2. zaterdag 15 juni 2019

  3. vrijdag 14 juni 2019