Ronaldo blinkt uit: "Voor niemand nog een verrassing"

Ronaldo blinkt uit: "Voor niemand nog een verrassing"

6 juni 2019 – Cristiano Ronaldo was woensdagavond zoals wel vaker de grote uitblinker aan Portugese zijde. De 34-jarige aanvaller leidde zijn ploeg hoogstpersoonlijk naar de finale van de de Nations League door een hattrick te scoren tegen Zwitserland (3-1). "We raken eraan gewend, hij doet dit al zoveel jaren", steekt Bernardo Silva de loftrompet over Ronaldo.Met een rake vrije trap opende Ronaldo halverwege de eerste helft de score tegen Zwitserland. Door een doelpunt van Ricardo Rodríguez in de tweede helft stevende de halve finale af op een verlenging, tot de sterspeler van Juventus vlak voor tijd nog twee keer scoorde. "Voor niemand is het nu nog een verrassing. Hij is zo vaak de man die het verschil maakt", aldus Silva in Portugese media.

Bondscoach Fernando Santos is eveneens lovend over Ronaldo, die nu op 88 interlanddoelpunten staat. "Ik was in 2003 zijn coach en toen was al duidelijk wat zijn mogelijkheden waren. Ik heb zijn spel al met zoveel bijvoeglijke naamwoorden beschreven... Hij is een genie", stelt de keuzeheer.

Zware uitdaging
In de finale van de Nations League zal Nederland of Engeland de tegenstander van Portugal zijn. "Wie we ook treffen, het wordt een echte strijd. Ik hoop dat we het stadion vol krijgen en het toernooi winnen", blikt Ronaldo vooruit op de eindstrijd.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020