Schok voor Brazilië: Neymar mist Copa America in eigen land

6 juni 2019, 07:54

Neymar ontbreekt op de Copa America in eigen land. De Braziliaanse bond heeft dat bevestigd. Hij raakte in de gewonnen oefenwedstrijd van Brazilië tegen Qatar (2-0) geblesseerd aan zijn enkel en verliet met tranen het veld. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Neymar zijn enkelband heeft afgescheurd. Over een week begint het toernooi om de Zuid-Amerikaanse titel.

Hinkend en met een pak ijs op de enkel verliet Neymar het veld al na twintig minuten. Hij moest ondersteund worden door twee man. Neymar was in een duel door zijn enkel gezakt. Hij wilde het nog proberen, maar moest de strijd staken. Voor Neymar kan dat er ook nog wel bij. De Braziliaanse ster verloor al zijn aanvoerdersband bij de Seleçao en werd afgelopen weekend beschuldigd van verkrachting.

Ondertussen boekten zijn teamgenoten woensdagnacht (Nederlandse tijd) een oefenzege op Qatar. Vlak voordat Neymar het veld verliet scoorde Richarlison, kort daarna verdubbelde Gabriel Jesus de voorsprong. Bondscoach Tite gaf Ajacied David Neres een half uur speeltijd.

Brazilië geeft volgende week vrijdagnacht zelf het startschot voor de Copa America in eigen land. De Goddelijke Kanaries spelen de openingswedstrijd tegen Bolivia. In de groep zitten ook Venezuela en Peru.

Overige oefenuitslagen:

Paraguay - Honduras 1-1

Verenigde Staten - Jamaica 0-1

Peru - Costa Rica 1-0

Mexico - Venezuela 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen