'Chelsea en Real Madrid akkoord over transfer Hazard'

5 juni 2019, 23:57   Bijgewerkt: 6 juni 2019, 00:01

Eden Hazard staat op het punt om Chelsea te verlaten voor Real Madrid. De Britse kwaliteitskrant The Guardian schrijft dat de Engelse en Spaanse grootmachten inmiddels een akkoord hebben bereikt over de transfersom van ruim honderd miljoen euro. Het is de volgende naam die Real aan zich weet te binden bij het renoveren van de selectie.

Vlak na het winnen van de Europa League met Chelsea, precies een week geleden, liet Hazard al doorschemeren zijn laatste wedstrijd voor The Blues zeer waarschijnlijk te hebben gespeeld. "Ik denk dat dit vaarwel is", liet de Belg optekenen. [a,https://www.theguardian.com/football/2019/jun/05/eden-hazard-real-madrid-chelsea-agree-fee,_blank,The Guardian] schrijft nu dat die woorden werkelijkheid gaan worden. Een akkoord over de transfersom voor Hazard zou er zijn en naar verwachting zal de transfer ergens in de komende dagen bevestigd gaan worden. Alleen de contracten zouden nog getekend moeten worden voordat de overgang helemaal in kannen en kruiken is.

Lees ookReal Madrid bevestigt interesse in Hazard: "Hopelijk lukt het nu"

Het contract van Hazard liep hierna nog één seizoen door en dus moet Chelsea de aanvaller deze zomer wel van de hand doen om nog iets aan hem te verdienen, wetende dat een verlenging van zijn contract een lastig verhaal zou worden. Hazard kwam in 2012 naar Chelsea toen hij de overstap maakte van het Franse Lille, waarmee hij onder meer kampioen van Frankrijk werd. Hij speelde ruim driehonderd wedstrijden voor Chelsea, waarin hij meer dan honderd keer trefzeker was. Met de Londense club werd hij twee keer landskampioen, won hij twee keer de Europa League en werd één FA Cup veroverd.

Miljoenenaankopen

Hazard moet de vierde versterking voor Real Madrid worden voor het komende seizoen. De club van Zinedine Zidane trok eerder al flink de portemonnee voor de komst van Luka Jovic, Eder Militao en Rodrygo. Jovic kwam voor 60 miljoen euro over van Eintracht Frankfurt, Militao voor 50 miljoen van FC Porto en Rodrygo voor 45 miljoen van het Braziliaanse Santos. De club heeft er veel voor over om het beter te doen dan dit seizoen met een derde plaats in La Liga en een vroege uitschakeling in de beker en de Champions League. Naar verwachting wordt Hazard de duurste aankoop van Real Madrid ooit. Dat record is nu nog in handen van Gareth Bale, die in 2013 voor iets meer dan honderd miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen