Gisteren gemist: Portugal naar finale en zak geld voor Feyenoord

6 juni 2019, 00:30   Bijgewerkt: 5 juni 2019, 23:35

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 5 juni.

Ronaldo to the rescue 

Gastland Portugal heeft als eerste land de finale van de Nations League bereikt. De regerend Europees kampioen had een hele kluif aan het prima voetballende Zwitserland, maar kon terugvallen op het Fenomeen van Madeira: Cristiano Ronaldo. De 34-jarige superster van Juventus schoot voor rust [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351387/ronaldo-maakt-eerste-doelpunt-ooit-op-eindronde-nations-league/,_blank,een vrije trap] binnen, liet lange tijd niets meer van zich horen, maar schoot vlak voor tijd opeens doelpunt nummer twee en drie binnen. Zwitserland was tussendoor op 1-1 gekomen na inmenging van [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351389/video-var-geeft-eerst-portugal-penalty-en-dan-toch-zwitserland/,_blank,de VAR] en had een zege verdiend, maar zal om plek drie moeten spelen.

Van Dijk en Wijnaldum: van de kater naar de kraker

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum staan morgenavond in de basis bij het Nederlands elftal in de halve finale van de Nations League tegen Engeland, ondanks dat zij afgelopen zaterdag nog de finale van de Champions League speelden. Volgens Koeman zullen de spelers van Liverpool de zware benen minder voelen, omdat zij de finale tegen Tottenham Hotspur wonnen.

Twente haalt ervaring binnen

Promovendus FC Twente heeft Paul Verhaegh aan de selectie toegevoegd. De 35-jarige verdediger komt over van het Duitse Wolfsburg en tekent in Enschede een contract voor één seizoen als hij eind juni de medische keuring met succes doorstaat. Verhaegh moet de ploeg uit Enschede van de nodige ervaring gaan voorzien in de strijd om handhaving komend seizoen.

Zak geld voor Feyenoord

Stichting De Verre Bergen uit Rotterdam gaat een groot geldbedrag steken in het nieuw te bouwen stadion van Feyenoord. Het goede doel heeft een bedrag van 24,5 miljoen euro over en krijgt daar duizenden zitplaatsen voor terug. Die plaatsen zullen worden gebruikt om kinderen tussen de 10 en 15 jaar naar de wedstrijden van Feyenoord te laten kijken. De club en de gemeente Rotterdam zijn blij met de bijdrage.

Het verhaal achter Shanice 

En Shanice van de Sanden is de speelster bij de Oranje Leeuwinnen die iedereen kent van haar opvallende looks, maar ook van haar voetballend vermogen op de rechterflank. Ze is ontzettend snel en speelt met het publiek. Met haar instelling heeft ze veel fans gecreëerd voor haarzelf én voor het Nederlands vrouwenelftal. Maar wat is de geschiedenis van 'Sjaan'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen