Southgate zwijgt om Koeman niet wijzer te maken

Southgate zwijgt om Koeman niet wijzer te maken

5 juni 2019 – In tegenstelling tot zijn collega Ronald Koeman wilde de Engelse bondscoach Gareth Southgate nog niks kwijt over de opstelling van zijn ploeg voor de halve finale van de Nations League tegen Oranje. Waar Koeman al de nodige details gaf over zijn elftal, hield Southgate zijn kaarten resoluut tegen de borst om zijn concurrent niet wijzer te maken dan hij is.Een paar dagen na de finale van de Champions League staan Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum morgenavond alweer op het veld tegen Engeland, zo liet Koeman vanmiddag weten op zijn persconferentie. "Als je wint, ben je niet moe", aldus de oefenmeester. Die Champions League-finale tussen twee Engelse ploegen levert Southgate nog meer kopzorgen op dan Koeman, die slechts twee vaste krachten terugkrijgt met zware benen.

Harry Kane bijvoorbeeld. Over hem wordt gezegd dat hij morgen weleens op de bank zou kunnen beginnen en dat Raheem Sterling daardoor de aanvoerdersband zal dragen. Southgate wil daar niets over zeggen. "Wie er ook starten, ze zullen er alles aan doen om te winnen", zo zei hij op zijn persmoment voorafgaand aan de halve finale. "Harry is onze aanvoerder. Als hij niet speelt, zal ik een beslissing moeten nemen. Als ik iets over het team zeg, doe ik de helft van het werk van Ronald Koeman voor hem."

Lees ookKoeman geeft Van Dijk en Wijnaldum basisplaats: "Niet moe"

Hongerig
Ondanks de onrustige voorbereiding door de vele afwezigen, wil Southgate komende zondagavond ten koste van Portugal de trofee in ontvangst nemen. "We willen de gewoonte hebben om dingen te winnen. We hebben vertrouwen gekregen door ons te plaatsen voor de halve finale en we willen niet dat dit het einde is. De spelers zijn hongerig en willen verdergaan met dingen winnen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019

  3. zaterdag 16 november 2019