FC Twente haalt ervaring binnen met komst Verhaegh

5 juni 2019, 22:59   Bijgewerkt: 5 juni 2019, 23:05

Promovendus FC Twente heeft Paul Verhaegh aan de selectie toegevoegd. De 35-jarige verdediger komt over van het Duitse Wolfsburg en tekent in Enschede een contract voor één seizoen als hij eind juni de medische keuring met succes doorstaat. 

Vorig seizoen kwam Verhaegh nog geregeld in actie bij Wolfsburg, maar afgelopen jaargang werden die optredens steeds minder. Bij FC Twente hoopt de oud-international van Oranje, die op het WK van 2014 bij de selectie van bondscoach Louis van Gaal zat, weer aan spelen toe te komen. Hij komt in Enschede met Ted van Leeuwen een oude bekende tegen. Verhaegh leerde de huidige technisch directeur van Twente kennen bij AGOVV, waar de verdediger zijn carrière begon. Daarna speelde Verhaegh nog voor FC Den Bosch, Vitesse, FC Augsburg en dus Wolfsburg.

"Na bijna tien jaar in Duitsland te hebben gespeeld wilde ik graag terug naar Nederland", zegt Verhaegh op de website van de club. "Dat dit bij FC Twente gaat gebeuren daar ben ik blij om. Een mooie club met een indrukwekkende supportersschare. FC Twente is terug in de Eredivisie en ik hoop een mooie bijdrage te leveren aan een goed en succesvol seizoen." Verhaegh is de tweede aanwinst voor FC Twente deze transferperiode. Eerder kwam verdediger Julio Pleguezuelo over van Arsenal.

Lees ookFC Twente wil González en Zekhnini ook als Eredivisionist huren

Strakker en gespierder

"Als zich de kans voordoet een speler van het kaliber Paul Verhaegh binnen te halen, dient een club van ons formaat niet te twijfelen", reageert Van Leeuwen. "Hij mag 35 zijn, maar hij ziet er strakker en gespierder uit dan vijftien jaar geleden toen ik hem voor het eerst contracteerde. Paul is de superprof die alles uit zijn carrière gehaald heeft. Een voorbeeld. Paul heeft niet voor het geld gekozen, maar voor het project. Hij vindt het leuk wat we hier in Twente aan het opbouwen zijn en wil daaraan graag zijn steentje bijdragen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen