Ronaldo en supertalent João Felix starten bij Portugal

5 juni 2019, 19:56   Bijgewerkt: 5 juni 2019, 22:47

Portugal en Zwitserland beginnen met de sterkst mogelijke opstellingen aan hun halve finale van de Nations League. In Porto mag het gastland Portugal proberen als eerste de finale van het toernooi te bereiken, terwijl de Zwitsers dat feestje voor het thuispubliek graag willen verstoren.

Bij de Portugezen valt meteen de sterke aanvalslinie op. Superster Cristiano Ronaldo is van de partij, evenals het veelbesproken talent João Félix. Hij maakt zijn debuut. De aanvaller van de Portugese kampioen Benfica wordt in verband gebracht met tal van Europese topclubs. Bernardo Silva van Manchester City completeert het trio bij de Europees kampioen van 2016. Achter die drie staat onder meer Bruno Fernandes opgesteld. De middenvelder van het Sporting Lissabon van Marcel Keizer wordt gelinkt aan een transfer naar Manchester City of Manchester United.

Lees ookDít staat er op het spel tijdens de finales van de Nations League

Bij tegenstander Zwitserland staat kersvers Champions League-winnaar Xherdan Shaqiri als nummer tien op het veld achter spits Haris Seferovic. De Zwitsers eindigden als koploper in de tweede groep van de Nations League en mogen daarom meedoen aan de finaleronde van dit toernooi. Zij bleven in hun poule België voor. De winnaar van het duel tussen Portugal en Zwitserland mag het in de finale gaan opnemen tegen de winnaar van het duel van morgenavond tussen Nederland en Engeland. De verliezers van die twee wedstrijden spelen zondagmiddag in Guimarães om het brons.

De opstellingen van beide ploegen:

Portugal: Rui Patrício: Semedo, Pepe, Dias, Guerreiro; William, Neves, Fernandes; Bernardo Silva, João Félix, Cristiano Ronaldo

Zwitserland: Sommer; Mbabu, Schär, Akanji, Rodriguez; Freuler, Xhaka, Zakaria, Zuber; Shaqiri, Seferovic

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen