Gehuurde verdediger Dabo gaat niet met Sparta Eredivisie in

5 juni 2019, 19:15   Bijgewerkt: 5 juni 2019, 19:31

Sparta Rotterdam zal het bij de rentree in de Eredivisie moeten stellen zonder rechtsback Fankaty Dabo. De verdediger werd dit seizoen gehuurd van Chelsea, maar keert ondanks een aflopend contract in Londen niet terug naar Het Kasteel. Dabo gaat namelijk spelen voor Coventry City, dat uitkomt op het derde niveau in Engeland.

Na de promotie van Sparta was nog niet duidelijk wat de toekomst van een aantal huurlingen bij de club zou zijn. Over Dabo is nu meer duidelijkheid, zo laat zijn Engelse werkgever weten. De 23-jarige verdediger krijgt geen nieuw contract bij Chelsea, maar blijft dus wel in Engeland actief bij Coventry. Die club eindigde dit seizoen als achtste in de League One en kwam dus niet in aanmerking voor een plekje in de play-offs voor promotie naar het Championship.

Bizar eigen doelpunt

Dabo kwam afgelopen zomer op de laatste dag van de transferperiode over naar Rotterdam om met Sparta te gaan strijden om promotie naar de Eredivisie. Hij speelde dit seizoen ruim twintig wedstrijden voor de club. Het seizoen daarvoor leende Chelsea hem uit aan Vitesse, waar hij eveneens samenwerkte met trainer Henk Fraser. Dabo kreeg in dat seizoen bij Vitesse wereldwijde bekendheid door [a,https://www.youtube.com/watch?v=t91jxKnSR1s,_blank,een bizar eigen doelpunt] te maken tegen FC Groningen. De rechtsback speelde de bal veel hard terug op Vitesse-keeper Jeroen Houwen, die besloot niks te doen uit angst voor een rode kaart.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen