Koeman geeft Van Dijk en Wijnaldum basisplaats: "Niet moe"

Koeman geeft Van Dijk en Wijnaldum basisplaats: "Niet moe"

5 juni 2019 – Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum staan morgenavond in de basis bij het Nederlands elftal in de halve finale van de Nations League tegen Engeland, ondanks dat zij afgelopen zaterdag nog de finale van de Champions League speelden. Volgens Koeman zullen de spelers van Liverpool de zware benen minder voelen, omdat zij de finale tegen Tottenham Hotspur wonnen."Als je wint, ben je niet moe", zegt Koeman op zijn persconferentie na het bekendmaken van de basisplaatsen voor Van Dijk en Wijnaldum. "Als je titels wint, krijg je nog meer honger. Je zit in een flow. Als je nederlagen lijdt, is het mentaal gezien moelijker om het op te brengen om verder te gaan." Koeman kondigde aan met zijn sterkste elftal te gaan spelen, maar alle namen nog niet prijs te winnen geven. Dat Koeman met alle beschikbare spelers op bepaalde posities een luxeprobleem heeft en dat hij daardoor sommige jongens teleur moet gaan stellen, deert de coach niet. "Dat is mijn taak, anders had ik geen trainer moeten worden."

Tegen Engeland moet Oranje proberen de finale van de Nations League te bereiken, die komende zondag op het programma staat. "Het voelt wel heel serieus", doelt de bondscoach op de opzet van de Nations League. "Je speelt echt om iets, het is geen vriendschappelijk voetbal. Het leeft bij de spelers en bij ons. We gaan er alles aan doen om dat goed af te sluiten."

Vertrouwen
Het treffen met Engeland is voor Koeman een weerzien met het land waartegen hij zijn debuut maakte als bondscoach. Dit duel ging in maart vorig jaar met 0-1 verloren in Amsterdam. Oranje maakt nu meer kans volgens Koeman, die Engeland nog wel even tipt als potentiele winnaar van het komende EK in 2020. "Die eerdere wedstrijd waren wij minder en Engeland was toen verder. Nu zit het dichter bij elkaar dan toen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij morgen kunnen winnen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019

  3. vrijdag 16 augustus 2019