Gianluigi Buffon na één seizoen alweer weg bij PSG

5 juni 2019, 17:47

Gianluigi Buffon vertrekt na slechts één seizoen alweer bij Paris Saint-Germain. De optie in contract van de Italiaanse sluitpost om hem nog een jaar in de Franse hoofdstad te houden, wordt niet gelicht. Met Buffon legde PSG dit seizoen beslag op de Franse titel, maar verder stelde de club teleur.

Afgelopen zomer vertrok de inmiddels 41-jarige Buffon na zeventien seizoenen bij Juventus, waarmee hij onder meer negen keer kampioen van Italië werd. Hij streek neer in Parijs, waar hij dit seizoen 25 keer onder de lat stond in alle competities. Hij maakte zijn debuut in de strijd om de Franse Supercup tegen AS Monaco, die met 4-0 werd gewonnen. Naast die prijs kon Buffon ook het landskampioenschap van Frankrijk aan zijn erelijst toevoegen, maar in zowel de Franse beker als de Champions League ging het mis voor PSG.

Clubpresident Nasser Al-Khelaïfi prijst Buffon. "Gigi zal voor altijd bewaard blijven tussen de voetbalreuzen die de kleuren en waarden van Paris Saint-Germain hebben gedragen." Buffon zelf bedankt de club voor de kans die hem is geboden. "Twaalf maanden geleden kwam ik met veel enthousiasme aan bij Paris Saint-Germain en werd ik verwelkomd door de ongelooflijke warmte van de fans. Het was echt ontroerend. Nogmaals bedankt, met heel mijn hart."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen