NAC shopt bij Ajax en haalt Schouten naar Breda

5 juni 2019, 16:03   Bijgewerkt: 5 juni 2019, 16:36

NAC Breda heeft zich versterkt met Robin Schouten. De 21-jarige rechtsback komt transfervrij over van Ajax, dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan FC Volendam. Het is de eerste versterking voor de Bredase club, die dit seizoen uit de Eredivisie degradeerde. Schouten tekent voor twee jaar.

Schouten speelde nog niet zo heel lang voor Ajax. De Amsterdammers namen hem in 2017 over van AZ. Met het beloftenteam van de Alkmaarders werd Schouten in het seizoen 2016/2017 kampioen van de Tweede Divisie en dwong daarmee promotie af naar de Eerste Divisie. Schouten vertrok op zijn beurt naar de hoofdstad, waar hij in het seizoen 2017/2018 deel uitmaakte van de selectie van Jong Ajax. Hij speelde daar slechts een paar wedstrijden en daarom besloot Ajax hem dit seizoen aan FC Volendam te verhuren. Hier speelde Schouten 34 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

"Dit is voor mij een mooie stap in mijn carrière", zegt Schouten op de website van zijn nieuwe club. "NAC is absoluut een grote club met een aanhang waar je voor gaat lopen. Komend seizoen zijn we helaas niet actief op het hoogste niveau, maar wat mij betreft is het daarom juist een mooie uitdaging om met elkaar te gaan strijden voor promotie."

Moderne back

De komst van Schouten betekent tevens de eerste aankoop van de nieuwe technisch directeur Tom van den Abbeele. "Robin is een moderne back die offensief is ingesteld. Naast dat hij meters maakt en negentig minuten lang gas geeft om zijn mannetje uit te schakelen, heeft hij ook drang naar voren en een goede voorzet in huis. Hij heeft onder andere bij AZ een goede opleiding genoten en op zijn leeftijd al heel wat ervaring in de benen. Wij zijn blij en trots dat Robin komend seizoen met ons de strijd aan gaat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen