Poule A: nu of nooit voor gastland én favoriet Frankrijk

7 juni 2019, 12:50

Als organisator is Frankrijk het aan zijn stand verplicht om de groepsfase te overleven en door te stoten naar de achtste finales van het WK. De titelfavoriet heeft met Noorwegen, Zuid-Korea en Nigeria vrij gunstig geloot. Geen van de landen staat in mondiale top tien, al moeten met name de Noren en Zuid-Koreanen niet onderschat worden.

Frankrijk

Vanuit historisch perspectief is het minder logisch dat Frankrijk een grote kanshebber is. De Fransen staan weliswaar al vele jaren in de mondiale top tien, maar hebben nog nooit een eindronde gewonnen. Sterker nog: Les Bleues kwamen op een EK of WK nooit verder dan de kwartfinale. In eigen land moet daar verandering in komen.

Bondscoach: Corinne Diacre

Prestatie op WK 2015: kwartfinale

Noorwegen

Ada Hegerberg werd een aantal maanden geleden uitgeroepen tot beste speelster ter wereld, maar zal niet op het WK in Frankrijk te bewonderen zijn. Dat heeft niets te maken met haar kwaliteiten of een eventuele blessure, maar vanwege een conflict met de Noorse voetbalbond. Vanwege 'een gebrek aan respect voor vrouwelijke spelers' weigert Hegerberg sinds het EK van 2017 uit te komen voor de nationale ploeg. Een hard gelag voor de Noren.

Mét Hegerberg had Noorwegen ongetwijfeld een betere kans gemaakt om voor het eerst sinds 1995 weer wereldkampioen te worden. De Noren, die zich in de kwalificatiereeks ten koste van de Oranje Leeuwinnen direct plaatsten voor de eindronde, zijn slechts een outsider voor de titel. In elk geval de groepsfase overleven lijkt een realistisch doel voor Noorwegen.

Bondscoach: Martin Sjörgen

Prestatie op WK 2015: achtste finale

Zuid-Korea

Het Zuid-Koreaanse vrouwenvoetbal zit in de lift. Voor de tweede keer op rij neemt het Aziatische land deel aan de mondiale eindronde. In 2015 wist Zuid-Korea in een groep met Brazilië, Spanje en Costa Rica knap door te stoten naar de achtste finale, waarin Frankrijk te sterk was. De groepsfase opnieuw doorkomen lijkt een realistisch doel, zeker omdat ook de vier beste nummers drie zich plaatsen voor de knock-outfase.

De sterspeelster bij Zuid-Korea is Ji So-Yun (28), die al jaren furore maakt bij Chelsea. De aanvallende middenveldster maakte al op vijftienjarige (!) leeftijd haar debuut voor Zuid-Korea en is de speelster die haar land bij de hand moet nemen in Frankrijk.

Bondscoach: Yoon Deok-Yeo

Prestatie op WK 2015: achtste finale

Nigeria

Ze winnen nagenoeg iedere vier jaar het Afrikaans kampioenschap, maar op het WK hebben de Nigerianen zelden indruk gemaakt. Als één van de zeven landen zijn de Super Falcons er iedere WK-editie bij geweest, met 1999 als hoogtepunt. Toen schopte Nigeria het tot de kwartfinale. De andere zes keren strandde het Afrikaanse land al in de groepsfase.

De kans is groot dat het WK-avontuur van Nigeria ook in Frankrijk na drie wedstrijden eindigt. De groepsgenoten zijn op papier een stuk sterker en het is nog maar een jaar geleden dat de Nigerianen in een oefenduel met liefst 8-0 verloren van de Fransen, die zij in het laatste groepsduel treffen.

Bondscoach: Thomas Dennerby

Prestatie op WK 2015: groepsfase

Speel mee aan het WK-spel van de vrouwen en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen