De Roon: "Ik heb kwaliteiten die anderen niet of minder hebben"

5 juni 2019, 09:02

Marten de Roon kent zijn plek bij het Nederlands elftal. De 28-jarige middenvelder van Atalanta beseft dat hij niet het brein van Oranje is, maar op andere gebieden van toegevoegde waarde kan zijn. "Ik heb kwaliteiten die andere spelers niet of minder hebben, maar die een team volgens de bondscoach wel nodig heeft."

De voorbije interlands hield De Roon onder meer Kevin Strootman en Donny van de Beek op de bank. Met de speler van Atalanta kiest bondscoach Ronald Koeman voor balans op het middenveld. "Ik kijk continu waar anderen zich bevinden, dat we defensief goed en gesloten staan en ik haal de eerste counter eruit door druk op de bal te zetten. Zo zou je mijn specifieke kwaliteiten kunnen omschrijven", zegt hij tegen De Telegraaf.

Dat De Roon tegen zwaardere tegenstanders meer nodig is dan tegen 'kleintjes', vindt hij begrijpelijk. "Ik heb hem ook gezegd dat ik dan minder van nut ben, omdat ik niet het voetballende brein bezit om die steekpass te geven of een andere geweldige mogelijkheid zie. Dan kan het zijn dat Koeman kiest voor anderen, die daar meer gevoel voor hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen