Sarri heeft heimwee en lijkt op weg naar Juventus

5 juni 2019, 08:23   Bijgewerkt: 5 juni 2019, 09:32

Maurizio Sarri heeft de geruchten gevoed dat hij de nieuwe trainer van Juventus wordt. In een openhartig interview met Vanity Fair geeft de huidige coach van Chelsea aan dat hij heimwee heeft naar Italië. Een overstap naar de regerend Italiaans kampioen ziet hij ondanks zijn verleden bij Napoli niet als verraad.

"Voor ons Italianen klinkt de roep van thuis sterk. Ik heb het gevoel dat er iets ontbreekt. Het is een zwaar jaar geweest en het begint steeds zwaarder te wegen dat ik verre vrienden en familie nog zelden zie", aldus de Italiaanse oefenmeester, die onlangs met Chelsea het toernooi om de Europa League won. Ondanks het Europese succes en zijn doorlopende contract, lijkt Sarri al na één jaar uit Engeland te vertrekken. Na de finale in Bakoe gaf de coach aan dat hij spoedig om tafel zou gaan met de clubleiding van Chelsea om te praten over zijn toekomst.

Bij Juventus moet Sarri, die tussen 2015 en 2018 hoofdcoach van Napoli was, de opvolger worden van Massimiliano Allegri. "Op mijn leeftijd maak ik alleen nog maar professionele keuzes. Het is hard werken, dit kan ik niet nog twintig jaar volhouden", vervolgt de trainer, die denkt dat zijn band met de fans van Napoli niet verandert als hij bij de rivaliserende club aan de slag gaat. "De Napolitanen weten dat ik liefde voor ze voel. Een jaar geleden koos ik ervoor om naar het buitenland te vertrekken en niet naar een ander Italiaanse club te gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen