Engelsman Rice wil botte bijl hanteren tegen Frenkie de Jong

4 juni 2019, 19:33

Mocht Declan Rice donderdag een basisplaats krijgen van bondscoach Gareth Southgate, dan is hij niet van plan om rustig aan te doen tegen Frenkie de Jong. De twintigjarige middenvelder van Engeland denkt dat het nodig is om fysiek te spelen tegen de Nederlander in de Nations League.

De twintigjarige Rice is een controlerende middenvelder die een goed seizoen heeft gekend bij West Ham United. Rice kijkt op tegen De Jong, over wie hij zeer positief is. "Hij is een fantastische speler", zegt Rice in Engelse media. "Ik zal ervan genieten als ik tegen hem mag spelen. Je kunt hem niet teveel ruimte geven, want dan gaat hij de wedstrijd dicteren."

De controleur weet wat er nodig is om De Jong af te stoppen in de halve finale van de Nations League. "Je moet het een beetje vies spelen en hem proberen uit zijn spel te halen", denkt Rice. "Ik ben ervan overtuigd dat wij erin kunnen slagen om Oranje af te stoppen. Als ik speel, wordt dit de grootste wedstrijd uit mijn leven. We staan in de halve finale tegen een sterke ploeg."

Rice heeft twee interlands voor Engeland in de benen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen