Helmond Sport presenteert Boessen als nieuwe trainer

Helmond Sport presenteert Boessen als nieuwe trainer

4 juni 2019 – Na zijn ontslag bij FC Den Bosch heeft Wil Boessen een nieuwe club gevonden in de Eerste Divisie. De ervaren trainer heeft een overeenkomst gesloten met Helmond Sport, waar hij de komende twee jaar voor de groep staat. Hij volgt de vertrokken Rob Alflen op.Boessen begon met Den Bosch sterk aan het afgelopen seizoen en stond met de ploeg enige tijd bovenaan, totdat het na de winterstop minder ging. De clubleiding vond dat het moest ingrijpen door de vrije val en ontsloeg Boessen. Bij Helmond Sport krijgt hij dus een nieuwe kans in het profvoetbal. De Brabanders sloten het afgelopen seizoen af als nummer laatst.

Toch ziet Boessen, die tijdens zijn actieve loopbaan drie jaar voor Helmond speelde, perspectief. "Het plan van Heel Helmond Sport sprak mij erg aan", zegt hij op de clubwebsite. "Ik ben een trainer die wil verbinden en graag in harmonie samenwerkt. Dat ik oud-speler ben van de club maakt het extra mooi. Het belangrijkste is dat er een elftal wordt gecreëerd dat gaat presteren. Ik ben veeleisend voor mijzelf maar ook voor de spelers, waardoor ik graag veel en hard train. Daarnaast vind ik het belangrijk om spelers plezier mee te geven."

De 55-jarige Boessen was eerder hoofdtrainer van Fortuna Sittard, FC Oss en twee clubs in Thailand, voordat hij in 2017 ging werken bij Den Bosch.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019

  3. woensdag 20 november 2019