Roda JC moet nog wachten op groen licht KNVB voor overname

4 juni 2019, 17:16   Bijgewerkt: 4 juni 2019, 17:42

De KNVB zal de overname van Roda JC door Maurico Garcia de la Vega nog moeten goedkeuren. De Mexicaan de aandelen over van eigenaar Frits Schrouff. "Als sprake is van een overdracht van 25 procent van de aandelen of meer, dan is daarvoor goedkeuring nodig van de licentiecommissie", aldus Mark Boetekees, KNVB's directeur juridische zaken, tegen Voetbal International.

Roda trad dinsdagmiddag al officieel naar buiten. "Of je voor of na die goedkeuring naar buiten treedt, dat is aan de club. Het kan ook zijn dat de desbetreffende mensen er in eerste instantie ook niet direct bij betrokken zijn", legt Boetekees uit aan VI.

Volgens hem is het aan Roda om verantwoordelijkheid te nemen richting de bond. "In het kader van het verkrijgen van goedkeuring moet men diverse stukken overleggen, waarover de licentiecommissie zich vervolgens zal buigen. Het kan zijn dat een casus dermate ingewikkeld is, dat wij ons willen laten adviseren door een specialist."

Lees ook: Roda JC: Mexicaan Garcia de la Vega nieuwe clubeigenaar

Verontrustende berichten uit Spanje

Dit proces kan zo'n acht tot tien weken in beslag nemen. "Maar dat hangt ook af van de wijze waarop de club en de nieuwe aandeelhouder meedenken en meewerken", benadrukt Boetekees. Nadat Roda het nieuws bekendmaakte, kwamen er vanuit Spanje verontrustende berichten – zie reactie onder onderstaande tweet van Roda. Garcia de la Vega zou eigenaar zijn geweest van Real Murcia, maar daar bleken de ervaringen negatief.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen