'Mexicaan in plaats van lokale investeerders redt Roda JC'

4 juni 2019, 13:41   Bijgewerkt: 4 juni 2019, 14:52

Niet een noodplan met lokale investeerders, maar miljoenen van een Mexicaan redden Roda JC van de ondergang. Een nog onbekende Mexicaanse miljonair neemt tachtig procent van de aandelen over, Aleksei Korotaev blijft voor twintig procent eigenaar. Dat meldt De Telegraaf.

Aanvankelijk leek Roda naast de Mexicaanse investeerder te grijpen. Vorige week meldde De Limburger dat de maatschappij garandeerde dat Roda de komende vier seizoenen met een sluitende begroting kon werken, maar dreigde de deal te mislukken vanwege een verlopen deadline. Nu stapt de Mexicaan alsnog in. Hij was op zoek naar een Europese club om te investeren en dat is dus Roda geworden.

Roda-directeur Harm van Veldhoven bevestigde eerder vandaag (dinsdag) dat de club gered is van de ondergang, maar kon hij nog geen details geven. Eerst was er sprake van dat lokale investeerders het voorbestaan van Roda garandeerden. Hoe dan ook: de Koempels komen met de schrik vrij. Eigenaar Frits Schrouff wilde vorige week dinsdag het faillissement aanvragen, maar zag hier op de valreep van af. Telkens als de Limburgers financiële problemen hadden, pompte hij centen in de club. Dit wilde Schrouff niet langer meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen