Real Madrid haalt Jovic voor 60 miljoen, winst Eintracht

4 juni 2019, 13:40   Bijgewerkt: 4 juni 2019, 13:53

Real Marid heeft de eerste écht grote zomeraankoop binnen. Eintracht Frankfurt-spits Luka Jovic wordt deze zomer overgenomen en tekent een contract tot en met 2025 in de Spaanse hoofdstad. Naar verluidt wordt er ruim zestig miljoen euro betaald voor het supertalent, waardoor de Duitse club een megawinst maakt. Beide clubs hebben afgesproken om over de prijs geen mededelingen te doen.

Eintracht Frankfurt had bij de huur namelijk een koopoptie van zo'n zeven miljoen euro bedongen, dus toen Jovic aan de lopende band scoorde – 27 keer in 48 duels in alle competities afgelopen seizoen – kocht Frankfurt de Serviër definitief. Direct daarna is hij dus voor bijna tien keer zo veel verkocht aan De Koninklijke.

"Sportief is dit een groot verlies voor ons, maar financieel is dit voor ons een mooi gewin", aldus directeur Fredi Bobic over de megatransfer. "We wensen Luka het beste voor de toekomst en we zijn er trots op dat we hem hebben mogen begeleiden naar de top." Eerder speelde de 21-jarige spits voor Benfica en Apollon Limassol. Hij had bij Eintracht Frankfurt een contract tot en met 2021 en moet nog wel een medische keuring afleggen in Madrid.

Vernieuwd Real Madrid

Eerder haalde Real Madrid verdediger Éder Militao van FC Porto al binnen voor vijftig miljoen en Rodrygo van Santos voor 45 miljoen euro. Daarmee slaat Real Madrid een nieuwe weg in, door te investeren in jonge talenten. Ook is de komst van Eden Hazard in kannen en kruiken, maar is het wachten tot er een officiële bevestiging komt. Daarmee krijgt de vernieuwde ploeg van Zinedine Zidane vorm in Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen