Spoorboekje: Portugal en Zwitserland spelen halve finale

5 juni 2019, 07:00   Bijgewerkt: 4 juni 2019, 23:42

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 5 juni.

Specials

Verwachtingen Eredivisie-coaches

De Oranje Leeuwinnen staan vanaf 7 juni op het WK Voetbal in Frankrijk voor de missie om het gewonnen Europees Kampioenschap een goed vervolg te geven. Wat mogen we verwachten van Nederland en welke gevolgen heeft het kampioenschap voor de Eredivisie Vrouwen? FCUpdate.nl maakte een rondgang over de velden en sprak alle Eredivisie-coaches over het toernooi. Deel I: Wat verwachten ze van Nederland?

Even voorstellen: de middenveldsters van de Oranje Leeuwinnen

De verwachtingen zijn hooggespannen voorafgaand aan het WK voor de Oranje Leeuwinnen. Na de EK-titel in 2017 gaan de Nederlandse vrouwen nu ook op het toernooi in Frankrijk voor het hoogste plaatsje op het ereschavot. Maar met welke 23 speelsters met het gebeuren? FCUpdate.nl stelt de Leeuwinnen per linie voor. Met vandaag deel drie: de middenveldsters.

Wedstrijden

Portugal - Zwitserland (20.45 uur)

Als de halve finale van Nations League is aangebroken, debuteert Cristiano Ronaldo in het nieuwe landentoernooi. Op weg naar de Final Four liet hij telkens verstek gaan bij Portugal. Zijn aanstaande debuut en de status van van Europees kampioen maakt Portugal favoriet om als eerste land ooit de finale van de Nations League te bereiken.

Brazilië - Qatar (02.30 uur)

In aanloop naar de Copa América zijn de meeste ogen vermoedelijk gericht op Neymar. De Braziliaan was lang geblesseerd dit seizoen, staat momenteel volop in het nieuws gezien de zaak die een vrouw tegen hem aanspande. Hoe gaat hij met die druk om en wat laat Brazilië zien tegen de organisator van het WK in 2022?

Voetbal op tv

20.15 uur: Portugal - Zwitserland,  Ziggo Sport - live verslag halve finale Nations League

00.50 uur: Verenigde Staten - Jamaica, FOX Sports 5 - live verslag van oefeninterland

02.20 uur: Brazilië - Qatar, FOX Sports 4 - live verslag van oefeninterland

02.20 uur: Mexico - Venezuela, FOX Sports 6 - live verslag van oefeninterland

02.50 uur: Peru - Costa Rica, FOX Sports 5 - live verslag van oefeninterland

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen