Van Veldhoven bevestigt: Roda JC gered van ondergang

4 juni 2019, 11:42   Bijgewerkt: 4 juni 2019, 13:32

Directeur Harm van Veldhoven bevestigt dat Roda JC ook volgend seizoen betaald voetbal speelt. De Limburgers ontsnappen voorlopig aan een faillissement omdat een groep lokale financiers bijspringt. "We hebben de garantie dat we verder kunnen draaien", aldus de algemeen en technisch directeur van Roda tegen het Algemeen Dagblad.

Verder wil Van Veldhoven niet te veel kwijt. "Wat ik wél wil zeggen is dat bij ons nooit de vrees heeft bestaan van een ondergang van Roda JC. Deze club is sterker dan sommigen nog weleens willen doen voorkomen", zegt hij tegen het AD. "We kunnen weer een beetje gaan bouwen. De komende tijd zal blijken in welke mate dat bouwen zal gebeuren."

De investeerders dekken het begrotingstekort van 900.000 euro af. Daarnaast verzamelden supporters ook nog eens 160.000 euro. Eigenaar Frits Schrouff, die van al zijn aandelen af wil, stond vorige week op het punt het faillissement aan te vragen. Op de valreep zag de grootaandeelhouder daarvan af en heeft hij nu zijn fiat gegeven voor het reddingsplan.

Lees meer: 'Roda JC hoeft niet meer te vrezen voor een faillissement'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen