'Ajax haalt jeugdspeler bij Feyenoord en Sparta Rotterdam op'

4 juni 2019, 08:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft vlak voor het ingaan van het gentlemen's agreement – de afspraak dat Ajax, Feyenoord, PSV, Vitesse, FC Utrecht en AZ geen grote talenten bij elkaar weghalen – nog toegeslagen op de markt van jeugdspelers. Steven van der Sloot (17) wordt weggeplukt uit de jeugd op Varkenoord en moet de opvolger worden van de naar RB Leipzig vertrekkende Solomon Bonnah Owusu (15).

Dat schrijft De Telegraaf althans. Feyenoord zou niet bepaald blij zijn met de actie van Ajax, mede omdat het herenakkoord met ingang van 1 juli officieel wordt. Overigens raken de Amsterdammers niet alleen Owusu kwijt, ook Dillon Hoogewerf (16) vertrekt. Hij verkast naar Manchester United. Daarnaast maakte Jahnoah Markelo (speler van 016) via Instagram bekend dat hij dit seizoen naar FC Twente vertrekt: zijn contract werd echter niet verlengd. 

Verder plukt Ajax ook de eerste vruchten van de samenwerking met Sparta Rotterdam: Ar'jany Martha (16) komt over van De Kasteelclub en tekent – net als Van der Sloot – een contract voor drie seizoenen in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen