Spaanse media: Valladolid op slotdag omgekocht door Valencia

4 juni 2019, 07:37

Na een eerder schandaal in België dit seizoen is het nu raak in Spanje: de media pakken dinsdagochtend groots uit over de laatste wedstrijd van het seizoen in La Liga. Er wordt beweerd dat zeven spelers van Real Valladolid zijn omgekocht om Valencia te laten winnen op de slotdag, zodat die ploeg de Champions League ingaat en er grote winsten konden worden gemaakt door in te zetten op het duel. 

Dat nieuws brengt onder andere El Mundo Deportivo groots op de voorpagina. Volgens de ochtendkranten heeft de Spaanse politie inmiddels bewijs van omkoping, waarbij het gesprekken heeft afgeluisterd. Minimaal zeven spelers zouden schuldig zijn aan omkoping en hebben daarvoor geld ontvangen, waarbij voormalig prof-voetballer Carlos Aranda de kwade genius was achter het idee.

Ook Raul Bravo was betrokken bij het plan, aangezien hij grote bedragen inzette op de wedstrijd. Dat kon hij doen omdat hij in de zekerheid was dat Real Valladolid zou verliezen. De winsten heeft hij vervolgens verdeeld onder de omgekochte spelers. Het duel – waarbij niets op het spel stond voor de thuisploeg – eindigde in 0-2 voor Valencia, dat daarmee Champions League-voetbal veilig stelde.

Wat de gevolgen voor de betrokken partijen en hoofdpersonen zijn, is nog niet bekend. Real Valladolid kan in elk geval een straf van drie punten in mindering brengen, terwijl Bravo en Aranda voor het gerecht gesleept kunnen worden. Vooralsnog wijst niets erop dat Valencia haar CL-ticket kwijt kan raken, aldus de Spaanse media. Ongetwijfeld krijgen deze publicaties nog een vervolg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen