KNVB gooit vergoedingen Leeuwinnen verder omhoog

3 juni 2019, 16:27

Kort voor aanvang van het WK in Frankrijk hebben de Oranje Leeuwinnen mooi nieuws gekregen vanuit de KNVB. De vrouwenploeg streed lange tijd voor hogere vergoedingen en heeft te horen gekregen dat dit gaat gebeuren. De bond meldt maandag dat er een nieuwe overeenkomst is gesloten waarin de commerciële vergoeding van de speelsters voor de periode 2019-2021 naar een substantieel hoger niveau worden getild.

De KNVB wil hiermee de professionalisering van de vrouwenploeg verder uitbouwen. De bond streeft naar een gelijkwaardige behandeling van het mannen- en vrouwenvoetbal. Vivianne Miedema laat namens de spelersraad van de Oranje Leeuwinnen weten dat de vrouwen blij zijn. "Wij zijn heel tevreden met de nieuwe afspraken en kijken met een goed gevoel terug op de gesprekken met de KNVB", zegt zij. De KNVB meldt tevens dat het de bedoeling is dat de vergoedingen in 2023 helemaal gelijkwaardig zijn.

"Het is echt mooi dat we op deze manier met elkaar een grote stap kunnen zetten naar een gelijkwaardige waardering voor zowel mannen als vrouwen die uitkomen voor Oranje. Het is daarnaast niet alleen een mooie erkenning voor ons als huidige groep, we hopen ook dat we hierdoor deuren openen voor de toekomstige Oranje-speelsters, net als eerdere generaties op hun manier de weg voor ons hebben geplaveid."

De Leeuwinnen beginnen volgende week dinsdag aan het WK met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen