Koeman over Gouden Bal voor Van Dijk: "Dan is dit het moment"

3 juni 2019, 16:03

Ronald Koeman vindt dat dit seizoen het ideale moment is voor Virgil van Dijk om de Gouden Bal te winnen dit jaar. Hoewel de bondscoach van Nederland Lionel Messi de beste voetballer vindt, ziet hij wel kansen voor de captain van het Nederlands elftal. "Als er een moment is voor een verdediger om die prijs te winnen, dan is het nu."

Dat zei hij tijdens een Q&A van de KNVB. "Hij (Virgil van Dijk, red.) verdient het wel, de Gouden Bal. Normaal is die gericht op spelers die doelpunten maken. Beslissende goals maken of voorbereiden. Maar als er ooit een moment is om de Gouden Bal aan een verdediger te geven, is het nu. Waarin ik overigens Lionel Messi wel de beste speler vind. Maar je moet de prestaties ook afzetten tegen de prijzen die je wint als team", zei de bondscoach van Nederland.

Eerder liet Van Dijk zelf doorschemeren dat hij vindt dat Messi de prijs verdient. De aanvoerder van Oranje komt vandaag aan in Portugal. Als het aan Koeman ligt, spelen de Liverpool-spelers - dus ook Georginio Wijnaldum - tegen Engeland. "Morgen gaan we een kop koffie drinken en dan praten we erover. Maar het liefste stel ik ze op, ja dat is duidelijk."

Training geschrapt

Verder heeft Koeman een van de twee trainingen die voor woensdag stond gepland geschrapt, mede vanwege de warmte in Portugal. "Het is warm en de spelers zijn superfit. Je wilt ook dat ze een beetje scherp aan de wedstrijd beginnen", doelde de bondscoach op het duel met Engeland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen