Krol vertrekt uit Tunesië en denkt serieus aan voetbalpensioen

3 juni 2019, 12:51

Ruud Krol houdt er rekening mee dat zijn loopbaan als trainer er definitief op zit. De inmiddels 70-jarige (!) coach wil alleen nog hele mooie avonturen aangaan als hij nog iets gaat doen in de voetballerij. "Het ligt aan de club en het land. Afrika is nog steeds een fantastisch continent."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International over een mogelijk nieuw avontuur. Hij is vertrokken bij het Tunesische CS Sfaxien, maar daar was de clubleiding veel liever met hem doorgegaan. Toch ging Krol niet overstag. "Dat vonden ze vreemd. Het gebeurt blijkbaar nooit dat een trainer zelf opzegt. Ik wilde ze extra tijd geven om een opvolger te vinden. Ze dachten dat ik wel overstag zou gaan. Maar dat dacht ik dus niet, hè. Het was mooi geweest."

Krol kon niet goed opschieten met de president en besloot om te vertrekken en hij houdt er rekening mee dat hij geen trainer meer zal zijn in de nabije toekomst. "Het is moeilijk de batterij op te laden, in deze landen kost het allemaal veel energie", vindt hij namelijk. Krol werkte onder andere in Nederland, Libië, Tunesië, Zuid-Afrika, Egypte en Marokko.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen