VAR ook aanwezig tijdens Nations League-finale

3 juni 2019, 11:20   Bijgewerkt: 3 juni 2019, 12:25

Tijdens de finale-ronde van de Nations League zal ook de VAR aanwezig zijn. Anders dan tijdens de groepsfase van het toernooi is de videoarbitrage ditmaal wel beschikbaar, tot blijdschap van de vier coaches van de nog overgebleven landen. Al heeft Ronald Koeman nog wel een paar vraagtekens. "Ik ben voorstander dat de VAR de grote fouten corrigeert, maar niet eindeloos zoekt naar overtredingen."

Dat stelt hij op de website van de UEFA. "De VAR Is een goed hulpmiddel om het voetbal eerlijk te maken: de meeste fouten worden gecorrigeerd. Een goede zaak, al zul je altijd discussies blijven houden, omdat acties op meerdere manieren te interpreteren zijn." Ook Gareth Southgate, bondscoach van opponent Engeland, is positief over de invoering van de VAR.

"Je krijgt nooit een systeem dat helemaal waterdicht is, maar de belangrijkste beslissingen kunnen gecorrigeerd worden. Dat is positief", aldus de keuzeheer van de Engelsen. Net als in de Eredivisie en ander competities grijpt de VAR in alleen bij penalty-situaties, mogelijke rode kaarten, doelpunten en als de verkeerde speler een kaart krijgt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen