Ajax en operationeel directeur Arisz per 1 juli uit elkaar

Ajax en operationeel directeur Arisz per 1 juli uit elkaar

3 juni 2019 – Ajax neemt per 1 juli afscheid van operationeel directeur Rutger Arisz. Hij heeft de Raad van Commissarissen (RvC) gevraagd om te mogen vertrekken en die is akkoord gegaan met zijn afscheid. De reden van zijn vertrek is niet bekend gemaakt door de Amsterdammers bij de man die sinds 2016 werkzaam was in de Johan Cruijff ArenA. Voorlopig worden zijn taken waargenomen door de RvC."De heer Arisz heeft sinds zijn aanstelling meerdere complexe dossiers aangevat en resultaat geboekt. Daarnaast heeft hij leiding gegeven aan afdelingen die ondersteunend zijn aan voetbal. Daar zijn wij hem dankbaar voor", aldus RvC-voorzitter Leen Meijaard. "Zijn werkzaamheden worden, in elk geval voorlopig, verdeeld onder de overige vier directieleden." Volgens De Telegraaf zou Arisz onder vuur liggen en is hij zelfs op non-actief gezet door Ajax, maar wordt dat op andere wijze gecommuniceerd.

Zelf denkt Arisz een goede timing te hebben gekozen voor zijn vertrek. "De toekomst van de club is ook veelbelovend. Ik heb de afgelopen jaren bijgedragen aan de verdere professionalisering van de organisatie en een strategie neergelegd als stevige basis waarop verder kan worden gebouwd. De afgelopen jaren heb ik veel mooie momenten van onze club van dichtbij meegemaakt. Ik ben trots en vereerd aan de hoogtepunten te hebben mogen bijdragen en de dieptepunten te helpen kunnen verzachten."

Hoewel hij niet nadrukkelijk zegt wat hij gaat doen of dat hij is weggestuurd, laat hij wel doorschemeren dat er iets anders op zijn pad komt. "Het is nu voor mij een logisch moment om het stokje over te dragen en een nieuwe stap in mijn carrière te maken", aldus Arisz.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 24 november 2020

  2. maandag 23 november 2020