Niveau en toneelspel in CL-finale irriteerde Van Hanegem

Niveau en toneelspel in CL-finale irriteerde Van Hanegem

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 juni 2019 – Willem van Hanegem heeft zaterdagavond maar weinig genoten van de Champions League-finale tussen Liverpool en Tottenham Hotspur. Niet alleen was het niveau niet om over naar huis te schrijven, ook ergerde hij zich aan het toneel na het duel. "Natuurlijk mag Klopp blij zijn, de Champions League winnen is niet niks. Maar ik hou niet van dat overdreven gedoe."

Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Al die assistenten van hem ook, met onze Pepijn Lijnders voorop. Altijd maar in beeld willen. Ik hoop dat die jongens niet gaan denken dat ze onmisbaar zijn, want hun rol is echt te verwaarlozen", vindt Van Hanegem. "Jürgen Klopp stond tussen zijn spelers en één van die jongens wilde hem de beker in zijn handen duwen. Klopp maakte van die gebaren dat de trofee voor de spelers was, niet voor de trainer. Hij duwde de beker weg. Wat een toneelspel."

Als de invloed van coaches echt zo groot was geweest, was het spel wel beter in Madrid, stelt Van Hanegem. "Dele Alli was met afstand de slechtste speler op het veld, maar hij mocht gewoon heel erg lang blijven staan. Lucas Moura kwam echt te laat binnen de lijnen, bovendien bleek uit alles dat spits Harry Kane gewoon fysiek niet klaar was om te spelen", aldus De Kromme. "Liverpool was nog minder. Salah liep maar te schieten, Firmino hebben we niet gezien en bij Wijnaldum had ik het idee dat hij de opdracht had gekregen om met de rem erop te spelen."

"Nee, grote voetbalfinales zijn zelden leuk om naar te kijken. Maar een beetje beter dan wat Liverpool en Spurs zaterdag in Madrid lieten zien, had wel gemogen", schrijft Van Hanegem. "Ik kan me voorstellen dat de spelers van Ajax zaterdag toch even moesten slikken toen ze Spurs zagen spelen."

Reacties

gerelateerd