Hellas Verona keert terug naar de Serie A, Dijon houdt stand

2 juni 2019, 23:20

Hellas Verona keert vanaf volgend seizoen terug in de Serie A. De ploeg die vorig seizoen degradeerde vanuit het hoogste niveau in Italië maakte een 2-0 achterstand goed in de return en plaatst zich voor de Serie A. Een rentree voor RC Lens zit er niet in: die ploeg ging in de Franse promotie/degradatiewedstrijd onderuit bij Dijon.

Hellas Verona - Citadella 3-0

Na de 2-0 zege in het heenduel stond Citadella voor de drempel om voor het eerst in de historie te promoveren naar de Serie A, maar de goede uitgangspositie werd op bezoek bij Hellas Verona nog weggegeven. Die ploeg degradeerde vorig seizoen kansloos naar het tweede niveau van Italië, maar na de vijfde plaats in de competitie werden in de play-offs Pescara en uiteindelijk dus met enige moeite Cittadella verslagen. Karim Laribi (twee keer) en Samuel Di Carmine maakten de doelpunten.

Dijon - RC Lens 3-1

Nummer achttien Dijon eindigde in de competitie net achter AS Monaco en moest daarom play-offs spelen, maar heeft het vege lijf wel kunnen redden. Op bezoek bij RC Lens was de ploeg overeind gebleven (1-1) en in eigen huis werd het karwei afgemaakt. Naïm Sliti (twee keer) en Wesley Saïd maakten de doelpunten voor Dijon, dat vorig seizoen nog in de middenmoot eindigde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen